Каталог товарів

Припини свої вигадки

Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Припини свої вигадки
Новинка
  • Світовий бестселер!

Припини свої вигадки

Видавництво:
Лабораторія
269,00 грн
Товар у наявності
Купити
Додати в обране
  • Код виробника: 012452
  • ISBN: 978-6-17-829955-2
  • Вага: 0.144
  • Формат, мм: 120х165
  • Кількість сторінок: 208
  • Рік видання: 2024
  • Мова видання: Українська
  • Обкладинка: М’яка з клапанами
  • Папір: Офсет
Анотація

Проїжджаючи рідним краєм, оповідач бачить на повороті вулиці силует — обличчя, схожість якого з його першим коханням вражає в саме серце.

Історія, що розпочалась двадцять п'ять років тому із зустрічі двох абсолютно різних підлітків: один, досить сором'язливий, син вчителя, старанний студент і досвідчений читач; інший — селянська дитина, бунтівний, харизматичний і загадковий, улюбленець дівчат.
Їхній потяг негайний і недвозначний. Їхні таємні обійми відбуваються з трепетом, сповненим почуттям провини та заперечення. Таємниця, що їх оточує, лише підсилює пристрасть. Але Тома не здатен висловити свої почуття і прийняти себе таким, яким він є.  Він зникає з життя оповідача так само несподівано, як і з'явився, залишаючи юному Філіппу рану першого кохання, яка ніяк не загоїться.
Коли ця історія закінчується, через роки, автор з нескінченним сумом дізнається, що Тома, який був таким світлим в юності, все життя намагався завадити своїй натурі, приховати її від усіх, тим самим прискорюючи свій трагічний кінець...

В епоху нових можливостей перед нашими очима вимальовуються дві долі: однієї молодої людини, що стоїть на межі заперечення очевидного, життя у брехні й страхові, та іншої, яка стане романістом і оповідачем історій.

Історія їхнього кохання — це складне і гостре спостереження, звільнене від будь-якого морального осуду, про те, як важко бути самим собою в певних соціальних чи сімейних рамках. І чи можливе щасливе життя за цими рамками?

«Коли я був дитиною, моя мама постійно казала мені: «Перестань брехати». Я так добре вигадував історії, що вона не могла відрізнити правду від брехні. Зрештою, я заробляв цим на життя, став письменником. Сьогодні я нарешті слухаюся мами: кажу правду. Вперше. У цій книжці. Відразу попереджаю: жодного зведення рахунків, жодного насильства, жодного сімейного неврозу. Лише кохання. Величезне і таємне кохання. Яке врешті-решт наздогнало мене.»

Автобіографічна історія про пошук і прийняття власної ідентичності. Гостросоціальна оповідь побудована на реальній історії Філіппа Бессона.

Роман здобув премію Maison de la Presse і премію  Psychologies у 2017 році.

Вибір редакції The New York Times Book Review.

Переклад - Марина Марченко.

Відгуки покупців
reviews-clear
На даний момент список відгуків порожній
Залиште свій відгук про товар
Залишити відгук
Ваше ім'я*
Email*
Ваш відгук*
З цим товаром купують
Спіннер
Інші книги автора
Дивитися усi книги
Спіннер