Каталог товарів
02.06.2022
Рекомендуємо почитати

24 лютого назавжди нас змінило. Усвідомити що в 21-му столітті у центрі Європи може бути така нелюдська трагедія було майже неможливо. Але це з нами сталося. Та найголовніше те, що кожен з нас усвідомив себе українцем. Весь світ нарешті знає, що є така держава з мужніми людьми, держава - Україна.
Якщо ви хочете знати про Україну трошки більше, якщо ви хочете познайомити ваших дітей чи ваших друзів з українськими традиціями та культурою, презентуємо для вас добірку книжок видавничо-освітнього проєкту «Портал». Це добірка художньої та просвітницької літератури, яка легко занурить в історичний світ нашої країни та допоможе зрозуміти історичні факти, що відбувалися з нашою Україною впродовж її давньої та новітньої історії, розкажуть про культуру та мистецтво нашої країни за допомогою відомих українських авторів та яскравих ілюстрацій славетних українських художників. 

Овва як бува! Абетка з історії України. Олеся Мамчич
Ця чудова, книга багата ілюстраціями, приємна до візуального сприйняття, а ще, це точно абетка, якої ще ні в кого не було - історична! За кожною літерою ховаються важливі слова, а за словами - події, постаті, речі, які зробили Україну саме такою, як ми знаємо. Ця абетка пропонує легке, пізнавальне, веселе знайомство з історичними поняттями і нагоду поговорити з дітьми про знакові явища з історії наших теренів.
Книжка - абетка базується на важливих історичних подіях України. Кожна буква була перемальована художниками з певного історичного документу, артефакту, або зі знакових робіт відомих художників.
Вік 4-7 років. 

Мандри давні та нещодавні. Світлана Богдан.
Відколи існують наші землі, люди мандрували звідси до далеких країв. Тільки в давнину це було значно довше й ризикованіше, ніж тепер. Як і навіщо подорожні долали великі відстані в різні історичні періоди — від Русі й до сучасності? Разом із героєм книжки читачі помандрують сушею, водою, небом — і часами. Стильні ілюстрації художниці Юлії Твєрітіної допоможуть зазирнути десь за обрій та відчути себе справжнім мандрівником.
Вік 7-12 років.

« Ї » - особлива буква. Оксана Лущевська
Без букви Ї неможливі слова «Україна» та «Київ». Вона така особлива, що якось її навіть намагалися заборонити. Історія букви Ї — це історія української мови. Буква Ї — особлива, такої немає в інших мовах. Що станеться, якщо вилучити її з таких звичних для нас слів як «їжак», «їдальня» чи «їхати»? Плутанина! Дізнайтеся усе про букву Ї разом зі своїми дітьми, що нас так вирізняє поміж інших?
Вік 4-7 років.

Пси, які приручають людей. Олена Максименко
Бути підлітком непросто. А бути підлітком в прифронтовому містечку на українському Сході року 2014-го… дуже-дуже непросто, але й цікаво! До одвічних викликів дружби і закоханості, ревнощів і внутрішніх страхів, самовираження і шкільних проблем додаються нові. Прийняти однокласника-переселенця, опанувати домедичну допомогу, пересидіти обстріл у підвалі, побачити смерть, урятувати життя, відстоювати свою історію і свої цінності, - все це не аби-які випробування для дорослої людини, що говорити про підлітка?
Вік 11-16 років.

Переглянути всю тематичну добірку можна тут!

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: