Каталог товарів
ТОП-10 книг для підлітків
26.08.2022
Рекомендуємо почитати

Знаєте, чому саме підліткова художня література - це неабияке випробування для авторів? Тому що підлітки відчувають неправду та нещирість. Їх не можливо змусити читати те, чого вони не хочуть, навіть заради хороших балів з літератури у школі. Деяких взагалі неможливо вмовити бодай щось прочитати, саме тому, що колись хтось зрадив їхні очікування від «ну прочитай, класна книжка, ну у школі вчитель не порадить поганого». Не можна змушувати читати, ніколи!
Але, звичайно, батькам хочеться, щоб їхній підліток мав найліпшу бібліотеку, і, звичайно був начитаною та грамотною людиною. Що робити? По-перше, надавати приклад своєю поведінкою. Не говорити про це, а брати та робити! По-друге, наводити цитати з книг або давати оцінку якоїсь ситуації саме з боку того чи іншого героя книги. А по-третє, дайте можливість вибору вашому підлітку саме тієї книги, яка потрібна саме йому.
Тепер ви уявляєте яка відповідальність письменників за свій твір, який він вважає підлітковою літературою? Ті книжки, що увійшли в цю добірку пройшли випробування, і ми впевнено можемо рекомендувати їх до прочитання саме підлітками.

Презентуємо для наших читачів ТОП-10 книг підліткової художньої літератури від нашого інтернет-магазину.

Летті Ґвінгілл. Колиска друїдів
Єва Сольська

Дебютна робота у категорії романів для підлітків від Єви Сольської відразу захопила увагу наших читачів. Захоплива пригода дівчини Летті у двох світах сучасному звичайному шкільному та загадковому лісовому світі друїдів. Летті повинна дізнатися хто вона є насправді, і зробити це вона має сама, адже наражати на небезпеку коханого неможливо. У романі легко переплітається справжня історія друїдів та фентезійна пригода головної героїні, яка насамперед звичайна дівчинка-підліток з притаманними підліткам проблемами.

 

Модель під прикриттям
Карина Аксельсон

Серія книжок Карини Аксельсон «Модель під прикриттям» достойно займає перші місця у рейтингу продажів нашого сайту. Захопливий детектив, головна героїня якого молода дівчина Аксель не дуже то й слідкує за модою. Але для розслідування злочину їй доведеться стати на підбори та підкрутити вії, адже тільки так можна викрити злочинця. Через книгу авторка дуже лагідно вводить читача у світ моди з його правилами та забобонами. Ну а як без кохання? Звичайно й любовна лінія присутня у романі. Тож читати з кожною сторінкою стає цікавіше.

 

Трилогія «Усім хлопцям» від авторки Дженні Хан – це те саме легке чтиво, яке так хочеться іноді почитати, щоб забути про буденність. Лара Джин – головна героїня книжки, молода дівчина, що легко закохується. Але коли у тебе є молодша сестра, то приховати щось дуже складно. Трилогія екранізована Нетфлікс, але навіть після перегляду фільмів цікаво читати книжку.
Усі книжки наповнені підлітковою романтикою, авторці вдалося правдиво описати життя і думки підлітків, тому ця трилогія увійшла до нашого ТОПу.

 

Знов те саме, але краще
Крістін Річчіо

Головна героїня Шейн – це молода дівчина дуже правильна та охайна, відчуває що їй не вистачає юнацького драйву і вирушає до Лондону виправляти помилки свого досвіду у коледжі. Нові друзі, вечірки та подорожі, треба встигнути усе згідно з планом, який занотований у неї в записнику, але щось заважає та план летить шкереберть… Чи вдасться все виправити, чи вдасться втілити в життя свою мрію? Усе в книжці від видавництва Віват авторки та блогерки Крістін Річчіо.

 

Темна епоха
Забіне Шультер

Двотомний роман про любов та зраду, щирість та обман, силу та слабкість. У цій фентезійній історії поєдналось усе, що притаманно людському та нелюдському світові. Захисниця світлого Ліз та її коханий Семюель повинні пройти важкі випробування не тільки їхнього кохання, а й вірності державі та народу. Очистити людський світ від Темних, які прагнуть захопити всесвіт, чи вдасться Ліз та її друзям? Одвічна боротьба добра та зла, темряви й світла. Хто переможе? Відповідь не така очевидна, як здається.

 

Вітька+Галя, або Повість про перше кохання
Валентин Чемерис

Автобіографічний гумористичний твір Валентина Чемериса занурить вас у світ радянських школярів. Авжеж, і у ті часи підлітки так само закохувались та боролись за своє кохання, як і сучасна молодь.
До яких засобів вдасться головний герой, щоб завоювати свою першу любов? Чи вдасться йому це? Як розв’яжеться любовний трикутник? Читайте захопливу книжку від видавництва «Апріорі». Чи варто говорити, що твір увійшов у шкільну програму української літератури? Варто прочитати!

 

Забуття
Шерон  Кемерон

Фентезійна антиутопічна історія Шерон Кемерон захопить вас з першої сторінки та не відпустить до самісінького кінця! Головна героїня Надя мусить розв’язати одну надважливу загадку її народу. Раз на 12 років усі навколо забувають геть усе: себе, своїх близьких, своє минуле. Для того, щоб бодай щось запам’ятати люди пишуть свою Книгу, але це не допоможе. Отак Надя стала чужою та зайвою у своїй сім’ї, вона не може зрозуміти, чому вона одна пам’ятає усе, а її мама – ні! Вона має знайти розгадку, вона має потрапити за стіну, вона має врятувати свій народ. Попри боротьбу за своє Я, у сюжет вплітається кохання. Як це має допомогти, і чи допоможе?

 

Дівчина онлайн
Зої Заґґ

Трилогія про життя та пригоди Пенні, шістнадцятирічної дівчини, що захоплюється фотографією та веде свій анонімний блог під ніком Дівчина Онлайн. Життя її закидає у Нью-Йорк, де вона закохується та проводить найромантичніше Різдво. Але її подвійне життя в соцмережі приводить до несподіваної ситуації. Тож, що робити, та як відновити довіру коханого?
Легке та романтичне чтиво для підлітків.

 

Час магії
Єва Фьоллер

Яке найромантичніше місто на землі, після Парижу? Звичайно, це Венеція!
Анна, сімнадцятирічна дівчина, їде у подорож з батьками саме у це місто та потрапляє у часовий портал, який переносить її на 500 років у минуле. Окрім пригод та несподіваних зустрічей вона знаходить там своє кохання. Разом з Себастьяно, який теж подорожує часом, вони повинні щось зробити у минулому, щоб завадити катастрофі у теперішньому часі. Інтриги ворогів, допомога вірних друзів, пошуки відгадок – цей вир подій, що захоплює та несе від початку першої до кінця третьої книги! Чи все вдасться зробити правильно?

 

Несподіване кіно
Наталія Ясіновська

Розповідь про життя друзів - Кет, Дарки, Олега, Ореста, Олі-Олівії та Лілі, в якому присутнє усе і дружба, і зрада, і булінг, і розлучення батьків. Книжка про звичайні життєві ситуації та питання, з якими стикаються звичайнісінькі українські підлітки. Читачеві пропонується самому розібратися хто з героїв хороший, а хто не дуже. Ніяких нав’язувань та стереотипів.
Життя непросте, а часом нагадує кіно. 
Нова книжка української авторки Наталії Ясіновської про підліткове життя в Україні.

Переглянути всі книжки добірки ТОП-10 для підлітків можна тут.

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: