Каталог товарів
Найпопулярніші дитячі детективні історії
12.09.2022
Рекомендуємо почитати

Детективний жанр - це чи не найпопулярніший жанр у літературі. Він немає вікових обмежень, детективами захоплюються усі - від молодших до старших. Адже головне у цих книжках - це розкриття таємниці, однаково цікаво спостерігати як за злочинцями, так і за тими хто їх викриває. 
Історія виникнення детективного жанру сягає давніх-давен. Навіть у біблії чи у східних казках «1001 ночі» можна прослідкувати елементи детективу. Зрештою, засновником детективного жанру, у класичному його розумінні, вважається Едгар По, який у 1840-45-х роках створив 5 детективних новел.
Найвідомішим детективом, блискучим та яскравим викривачем злочинцев вважається неперевершений Шерлок Голмс, якого створив Конан-Дойл.Скільки фільмів вже створено за мотивами цього відомого детективного роману! Неперелічити!
Отже, пропонуємо до уваги наших користувачів добірку найпопулярніших дитячих детективних історій на нашому сайті. Якщо ваша дитина не дуже любить читати, може вона не знайшла свій улюблений жанр? То спробуйте заохотити її нашими детективами!

 

Сірий, пухнастий і трохи нескромний Кіт Альф — улюбленець усієї родини. Окрім краси та вихованості, він ще має надзвичайну здібність — розшукувати все, що загубилось! Та цього разу перед хвостатим детективом постає серйозніше за всі попередні завдання… Треба допомогти Софійці терміново знайти її братика Назарчика, поки пропажу не помітила бабуся.
Неймовірна історія про кота, на ім'я Альф, якого обожнює вся родина. Книжка настільки мі-мі-мішна, що неможливо утриматись, щоб не купити її.

Вік 3-5 років

 

Серія «Неймовірні детективи» українського класика дитячої літератури Всеволода Нестайка давно зайняла почесне місце на поличках бібліотек. Детективні пригоди двох київських школярів Жені та Вітасика захоплюють своєю динамікою та гумором. Загадкові зникнення, «барабашки» та викрадення доказів, таємничі незнайомці та безліч інших підозрілих речей. Чи справляться з усім цим наші друзі, хто їм стане у пригоді та хто ж врешті-решт злочинець? Розкривайте таємниці разом з неймовірними детективами цієї серії книжок.

Вік 6-12 років

 

Серія книжок від «Видавництва Старого Лева» «36 і 6 котів» - це дуже смішні та повчальні історії про хвостатих героїв, які, опинившись без прихистку, оселяються в домі доброї пані Крепової. 36 дорослих котів та 6 кошенят мають досить різні здібності та звички. Вони допомагають Стасику, племіннику пані Крепової, зробити його кав’ярню найкращою в місці. І це тільки одна з пригод котів, що захоплює до самісінького кінця.
У наступній книзі пригоди 36 і 6 котів продовжуються! І тепер у котів-танцюристів з’явився новий талант – до дряпопису. Їхні картини прикрасили стіни господаревої кав’ярні, але ненадовго... Стався злочин. Хто візьметься розслідувати дивне зникнення? Хто розкриє таємницю вісьмох липових дощечок? 36 і 6 котів-детективів беруться до справи…
Заряд позитиву та гарних вражень від читання гарантовано!

Вік 7-10 років

 

Якщо вам не дуже весело та цікаво просто читати детективи, то може стати детективом сподобається більше? Крута та цікавезна інтерактивна книга «Острів таємниць» від видавництва «Жорж». Що ж в ній такого незвичайного? А те, що детектив, який має відкрити таємниці - це саме читач! Книжка побудована, як послання до того, хто її читатиме. Ця книжка - це  цікавий квест з розгадування різних головоломок, за допомогою карти треба дізнаватися куди рухатися далі. А чарівна червона лінза у комплекті допомагає знаходити додаткові підказки. Справжні послання та карта додають таємничості у пригоди читача.

Вік 7-14 років

 

Якщо вам до душі класичні англійські детективи, то ця серія книг - мастхев для вашої бібліотеки! Головні герої дитячого детективу - підлітки Еґґі Мортон та Ектор Перо від авторки Марти Джоселін, прототипами яких є відомі детективи Аґата Крісті та Еркюль Пуаоро, розплутують досить таємничі історії. Легка мова написання, вдалий англійський гумор, інтрига, що змушує читати допоки не закінчиться глава.
Насолоджуйтесь атмосферою осені, сімейних драм, камінно-вечірнього відчуття затишку, на які вас надихатимуть якісно перекладений текст та яскраві ілюстрації.

Вік 8-10 років

 

Серія графічних романів «Реальні гулі» - це мрія усіх дітей, які не люблять читати! Адже коли до їхніх рук попаде будь-яка з цих книжок, вони відразу про це забудуть й відірватися від них не зможуть! Чому? Та тому що реготлива та захоплива історія кожної книжки перетворить вашу дитину у книголюба!
Четверо голубів збираються в зграю, щоб врятувати місто від злочинців. Дарма, що злочини прийдеться вигадувати прямо на місці. Це тільки вам здається, що нічого не відбувається, гулі врятують мешканців, що навіть не підозрюють про небезпеку.
Це вам тільки здається, що гулі дурні та непотрібні птахи, насправді вони усі на таємному завданні! Хтось колись сказав, що насправді гулі - це небезпечна зброя. Мабуть, він мав рацію!

Вік 8-12 років

 

Серія коміксів «У голові Шерлока Голмса» від видавництва «Nasha idea» - це дуже яскраві книжки, які не залишать байдужими абсолютно нікого. Матові сторінки, безліч маленьких промальованих дрібниць, гарний переклад та якісний друк - це далеко не всі переваги цих книжок. Сіріл Льєрон і Венуа Даан, двоє французьких авторів не побоялися написати свою детективну історію про Шерлока Голмса, але подали її зі сторони самого відомого детектива. Разом з Голмсом ви зможете нарешті зрозуміти звідки бере свої зачіпки ця неймовірна людина, як вона доходить до правильних висновків. Нереально крута та цікава серія коміксів, як раз для підлітків, які не дуже люблять читати.

Вік 14-18 років

Переглянути всі книжки детективної добірки можна тут.

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: