Каталог товарів
Відверта розмова з дитиною про «Це»
14.05.2020
Корисне дозвілля
З самого малечку діти дуже допитливі, багато про що питають батьків, досліджують самостійно, бо наш світ, для них, дуже цікавий і різноманітний. Поки вони маленькі їх цікавить все, що відбувається довкола і вони чекають вичерпних відповідей від батьків. Це збагачує їх власний світ, та формує правильне сприйняття життя.
Але настає час, коли діти задають такі питання, на які складніше відповісти. Наприклад: "Як я з'явився?", "А як у мамин животик попав мій маленький братик?", "Чому ми з сестричкою не однакові?" та ще багато інших питань. На такі питання потрібні правильні відповіді. Ми пропонуємо вам актуальну, яскраво ілюстровану добірку книг та енциклопедій, які допоможуть вам у цьому питанні!

1. Малечі про інтимні речі



Для найменших рекомендуємо книгу «Малечі про інтимні речі». Авторка книжки Юлія Ярмоленко - експерт з сексуальної освіти. Книжка орієнтована на дітей, які вже починають самі дбати про свою гігієну. Розкриває такі питання: як правильно називаються статеві органи і як вони влаштовані; що таке правила інтимної гігієни і чому вони такі важливі; як правильно ходити в туалет і вести себе в громадських вбиральнях; чому виникає ерекція і що таке менструація; звідки беруться діти?
Інформацію подано делікатно, з урахуванням вікових особливостей.

2. Не в капусті й не лелека



Чудова книга «Не в капусті й не лелека» в художній формі дасть зрозумілі пояснення з цікавими розповідями і картинками на безліч дитячих питань. В оповіданні братик та сестричка задають безліч питань вагітній мамі. В кінці книги, дізнавшись багато нового, Мія і Оскар радіють народженню маленького братика.
Особливо рекомендуємо батькам с дітьми від 5-6 рочків, які в очікуванні молодшої дитини.

3. Серія книг "Енциклопедія статевого життя"



Щоб полегшити батькам знайти правильні відповіді, на запитання, що виникають у дітей, пропонуємо добірку цікавих книжок «Енциклопедія статевого життя».
Енциклопедію для наймолодших дітей створила відома у світі авторка книг для дітей Ізабель Фужер. Ілюстрації та пояснення до них сприяють об'єктивному сприйняттю дітьми фізіологічних особливостей жінки й чоловіка та стосунків між статями.
Другу і третю книгу «Енциклопедія статевого життя» створили лікарі-гінекологи, видатні фахівці й учені, які надзвичайно відповідально ставляться до збереження здоров'я молодого покоління. Розповідають не лише про фізіологію, але і про статеве життя, вагітність, розвиток дитини, захищений секс, безпечне спілкування з незнайомцями.
Жодних «зайвих» відомостей!
Відеоогляд на серію можна переглянути - тут.

4. Звідки я взявся? Правдиві відповіді на «незручні» питання



Зверніть увагу на книгу «Звідки я взявся? Правдиві відповіді на «незручні» питання». Вона допоможе коректно й правдиво відповісти на всі незручні питання. У книзі простою і доступною мовою даються відповіді на складні поняття: будова статевих органів жінки і чоловіка, вагітність, як стають мамою і татом, розвиток дитини, сексуальні стосунки та багато іншого.

5. Я і він. Про хлопчаче без секретів



Діти швидко ростуть, їхні тіла зазнають змін. Та щоб бути готовим та обізнаним до цього, хлопцям пропонуємо книгу «Я і він. Про хлопчаче без секретів». Маленькі і дорослі читачі дізнаються про те, як все влаштовано в хлопчиків, про гігієну і захист, про хвороби та причини надмірної уваги до свого тіла, про збереження інтимності кожного і, найголовніше, про культуру і повагу.

6. Серія книг "Як я дорослішаю"



Дорослішати - круто! Але водночас це трішки хвилююче і навіть лячно. Допоможіть дітям в усьому розібратися за допомогою серії книг «Як я дорослішаю». Для дівчат та для хлопців. Книги містять елементи сексуального виховання.

7. Книжка, яка нарешті пояснить тобі геть усе про дівчаток і хлопчиків



Гумор ідеально підходить для розмови з дітьми та пояснення серйозних речей і життєвих ситуацій. І щоб не виникало страхів чи комплексів, в спілкуванні з однолітками, чи з приводу своєї зовнішності, зверніть вашу увагу на цей посібник. Він розповість, як легко і просто подружитися з протилежною статтю, а також, що бути дівчинкою - не краще й не легше, ніж бути хлопчиком, і навпаки. Дуже корисна книга!

8. 100 та 1 запитання й відповідь про ЦЕ



З підлітками розмовляти на інтимні теми складніше, але необхідно. Дорослішання це складний час емоційних та фізичних змін. І щоб не виникало проблем та непорозуміння, треба підготувати дитину до підліткового віку. Книга «100 та 1 запитання й відповідь про ЦЕ» - саме те, що вам потрібно!

9. Психологія для дівчат. Обережно: хлопці!



Ваша донька дивно себе поводить, чи почувається невпевненою? Перегляньте книгу «Психологія для дівчат», вона підкаже, як стати цікавим співрозмовником та спілкуватися вільно й невимушено, що робити, коли хтось для тебе «більше ніж просто друг», навчить не наробити дурниць, та допоможе не заблукати в лабіринтах почуттів. У цій книзі також є різноманітні тести та корисні поради від досвідчених психологів.
А книга «Обережно: хлопці!» дасть відповіді на багато запитань, що підлітки соромляться запитати та істотно полегшить життя і їм самим, і батькам.

10. Sex. Наука в коміксах



Книжка «Sex. Наука в коміксах» розвіює чари таємничості і водночас розганяє хмари вульгарщини, якими віддавна оповитий секс. Добрий порадник майже з усіх питань людської сексуальності. Дуже інформативний і смішний. Авторський задум утілено в одному з найпопулярніших книжкових жанрів - коміксі. Вік 14+

Быльше книжок "Про ЦЕ" можна переглянути тут.

Коли діти починають задавати незручні, на перший погляд, запитання - не соромтеся! Обирайте правильну літературу і ви будете готові надати будь-яку відповідь своєму малюку!
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: