Огляд нових книжок про фею Суничку
22.10.2017
А у нас поповнення! Видавництво «Ранок» пропонує познайомитися з новими книжками від Штефані Далє. Йтиметься про маленьку ягідну фею Суничку, яка дуже любить чаклувати своєю чарівною паличкою. Феечка живе на сонячній лісовій галявині і у неї є симпатична особливість - ягідки, до яких вона торкається своєю паличкою, миттєво дозрівають. У кожній книжці фея Суничка разом з друзями потрапляє в цікаві історії, про які сама вам і розкаже.

Авторка книжок Штефані Далє досить неординарна особистість! Коли відкриваєш книгу з її ілюстраціями, ти мимоволі потрапляєш в маленький рай, де все таке невагоме і дуже миле, де є місце феям, русалкам, німфам, де живуть самі незвичайні дитячі мрії, втілені вмілою рукою художника. Її надихає музика. Сідаючи за роботу, Штефані Далє включає Hard rock або Heavy metal, і, через кілька хвилин з'являються ці незвичайні ілюстрації. До серії входять такі книжки: «Пригоди в Ягідному лісі», «Ягідне чаклунство», «Театр тіней на дереві кажанів», «Веселий жаб'ячий концерт», «Чарівні історії Ягідного лісу», «Пригоди в ягідному лісі», «Загадковий подарунок», «Чарівні історії», «У променях сонця».

Історії про Ягідну фею Суничку дуже швидко полюбилися нашим юним читачам. Феечка знає толк в чаклунстві і дуже любить гуляти по всьому лісу. У кожній книжці автор розповідає про її друзів: це і трав'яна фея, і метелик Бібо, фея Труді, фея Лілі, їжачок Цетті, равлик Руді, землерийка Ірма, квіткова фея Белла і навіть сама Королева фей. У маленькому чарівному королівстві фей кожен день відбуваються цікаві події. Те фея Суничка чаклує над зеленими ягідками і робить їх стиглими, то влаштовує змагання, літаючи а повітряній кулі, то вона бере участь в Хеллоуїні і в театрі тіней, то готується до зустрічі з Королевою фей. А як вона самовіддано лікує співочий колектив жаб! Це надзвичайно добре та чуйне створіння.

А ще, маленька Суничка дуже смілива фея! Разом з друзями вона знаходить злочинця, який викрадав у них стиглу суницю. Книги про маленьку фею дуже зворушливі. А ще, їх можна читати з трьох років, тому що в тексті деякі слова заховані за картинкою. Таким чином, дитина легко втягується в гру і просто обожнює ці казки. Книжки про Суничку можна в пів-голосу читати перед сном і розглядати детальні ілюстрації Штефані Далє.

Незвичайні казки перекладені українською мовою Сергієм Жежерою. Книги невеликі за обсягом, але змістовні - багато ілюстрацій на розворотах, деякі книги схожі на віммельбух: вони призначені для розглядання і читання для початківців. Видання про Суничку випущені в твердій обкладинці та можуть стати подарунком для маленької дівчинки.

Огляд підготувала Світлана Колмик