Цікавинки до Дня Святого Миколая
15.11.2017
День Святого Миколая - найперше зимове свято, яке з великим нетерпінням чекають усі діти. Незмінна традиція знаходити "приємності" під подушкою - одна з причин вести себе добре хоча б за тиждень до свята. А вранці 19 грудня всі діти обов'язково стають на один подарунок щасливішими. Ми підготували дивовижні книги до цього чарівного свята: «Їде Святий Миколай», «Книга, яку треба прочитати до Дня Святого Миколая», «Біблійні історії. Святий Миколай». І вони чекають на зустріч з юними читачами.

Чарівна книга, створена з любов'ю - ось, що можна сказати про це видання! Чудові ілюстрації нагадують нам про те, що свято все ближче і ближче. І щоб очікування не було нудним, книжка розповість про життя Миколая Чудотворця, починаючи з самого дитинства. Чому він зробив так багато хороших справ? Коли він став допомагати людям? Як склалася його доля? Ваша дитина зможе написати листа Святому Миколаю про свої найзаповітніші бажання, і він обов'язково відповість... А ви знали, що Святий Миколай приходить до дітей зі своїми помічниками? Так-так, два янголятка розповідають про добрі вчинки дитини, а два бесеняти - про погані. Як ви думаєте, до кого прислухається Святий Миколай? Про все-все ви дізнаєтеся з красивої «Книги, яку треба прочитати до Дня Святого Миколая».

Такі яскраві і милі образи живуть своїм життям в чудовій книжці для найменших читачів. Невеликі святкові чотиривірші написав український класик дитячої літератури - Антін Лотоцький. Збірник про Святого Миколая проілюструвала львівська художниця Абельчакова Олександра. Перевертаючи щільні картонні сторінки, малюк побачить, як янголята допомагають Святому Миколаю зібрати подарунки, підготувати сани і теплий кожух. Ілюстрації і вірші зроблять свою справу - покажуть дитині, як важливо слухатися батьків весь рік, щоб 19 грудня отримати подаруночок. Книжка невелика, але цілком підійде в якості символічного подарунку, наприклад, малюкам в дитячий садочок.

У книжках цієї серії зображені відомі історії з Біблії, адаптовані для дітей віком до 5 років. Яскраві ілюстрації привернуть увагу дитини, до сюжету захочеться повертатися знову і знову, а картонні сторінки дозволять користуватися книжкою ще довгий час. Книжки з цієї серії розкажуть про те, як на світ з'явився Ісус Христос і цей день стали називати Різдвом, а Святий Миколай з самого дитинства допомагав біднякам і дітям, тому до його імені додалося слово «Чудотворець». Ну, а хто не знає про велике християнське свято Хрещення, тому дуже сподобається книжка і про цю історію.

Всі книжки такі святкові, яскраві і добрі! Шкода, що в нашому дитинстві не було такого розмаїття ... Так хочеться свят, м-м-м. Давайте ж до них готуватися прямо зараз!

Огляд підготувала Світлана Колмик