Багато батьків рано чи пізно стикаються з тим, що їхнє улюблене чадо ні в яку не хоче їсти. Що робити? Змушувати і карати? Ні в якому разі!

Є маса причин, чому дитина відмовляється їсти:
• хвороба, коли всі процеси організму сповільнюються, і пропадає апетит;
• дитина сама не знає, чого хоче;
• «кусочнічество», перекуси булками, печивом або цукерками;
• дитина не голодна, тому що немає режиму харчування.

З усіх цих причин висновок один - потрібно підлаштуватися під внутрішнє бажання дитини, але не потурати примхам. Якщо дитина не голодна, нехай нагуляє апетит. Якщо ж дитина продовжує вередувати, спробуйте новий метод - казкотерапію!

Зірка Мензатюк, автор книги «Зварю тобі борщику», написала збірку казок про їжу не просто так. Смачний борщик, вареники, млинці, каша, картопля, бублики, пряники, рогалики, полуниця - всі страви оживають в смішних і повчальних казках автора.

Одна з казок починається з того, що діти ні з того ні з сього починають вередувати і не хочуть їсти те, що приготувала мама. Поширений випадок і в реальному житті. З головними героями книжки, Олесею і Івасиком, трапляються неймовірні казкові історії, в яких дівчинка зустрічається з принцесою Полуничкою і гостює в хатці з млинців, а хлопчик вчиться їсти кашу, голубці, картоплю і не вередувати.

Авторка книжки ділиться з нами секретом появи цих казок: вона чекала закордонного гостя і готувала українські страви, а між приготуванням різної смакоти написала «їстівну» казку. Казки Зірки Мензатюк настільки смачно описані, що так і хочеться приготувати наваристий борщик, спекти пиріжків, рогаликів і калачів. До того ж вони спонукають саме дітей до приготування простих страв і розвивають бажання допомогти мамі на кухні.

Наш колектив інтернет-магазину Zlatka.com.ua з радістю представляє таку корисну і цікаву новинку «Зварю тобі борщику». Яскраві ілюстрації на кожній сторінці, крейдований папір і тверда обкладинка - не всі переваги цього видання. Зрозумілий, захоплюючий сюжет кожної казки носить не тільки розважальний, але і повчальний характер. За відгуками наших покупців ми бачимо, що дітки із задоволенням сідають їсти без капризів, а це найголовніша мета, що хотіла донести авторка до юних читачів!